Procano kåret til gasellebedrift for syvende år på rad

For syvende år på rad har Procano oppnådd å bli kåret til gasellebedrift av Dagens Næringsliv. I år (basert på regnskapene for 2013) er det kun 2.949 bedrifter (aksjeselskaper) i Norge som tilfredsstilte kravene.

gaselle2

 

«Vi mener fornyet gasellestatus er en anerkjennelse for vår virksomhet» forteller Adm. Dir. i Procano, Jørgen Berg. «Vi har absolutt tilvekst av nye kunder, men det viktigste er at vi evner å ta godt vare på våre eksisterende kunder. Dette gir hyggelig vekst totalt sett» utdyper Berg. «Det er også fint å kunne dokumentere for kunder og samarbeidspartnere at vi leverer godkjente regnskaper uten revisoranmerkninger – og er et selskap i fremgang».

Dagens Næringsliv definerer en gaselle som en «rasktvoksende, lønnsom norsk bedrift». Gasellebedrifter må ha:

  • Levert godkjente regnskaper
  • Minst doblet omsetningen over fire år
  • Omsetning på over én million kroner første år
  • Positivt samlet driftsresultat
  • Unngått negativ vekst
  • Vært aksjeselskap

I poengberegningen er det også tatt hensyn til eventuelle revisoranmerkninger, soliditetsrating (Bisnode Norway AS) og omsetningsvekst. Alle som oppfyller kriteriene til å bli gaselle blir plukket ut av Bisnode Credit AS. Det går ikke an å melde seg på. Konserner og holdingselskaper kan ikke bli gaseller. Offentlig finansiert virksomhet eller finansselskaper er ekskludert.

Mer om gasellene, kåringen og kriteriene i Dagens Næringsliv