Procano og Instant Office fusjonerer

Styrene i Procano og Instant Office vedtok i dag fusjon mellom Procano og Instant Office, med regnskaps- og skattemessig virkning fra 1. januar 2015 og med Procano som det overtakende selskap. Firmanavnet er som tidligere Procano. «Dette er som planlagt allerede 24. juni i fjor, så dette er kun en bekreftelse på at vi gjør det vi sier vi skal gjøre», kommenterer Adm. Dir. Jørgen Berg i Procano.

Tidl. Daglig Leder i Instant Office, Christian O. Breivik, har ledet arbeidet med fusjonsprosessen. «Det har vært en krevende prosess, all den tid begge organisasjoner har hatt full fokus på kundene underveis. Flere, store kundeprosjekter ble gjennomført siste halvdel av 2014» forklarer Berg. «Derfor vil jeg berømme Breivik for en strukturert og metodisk prosess, og en fusjonsstrategi som har bidratt til at begge organisasjoner har kunnet fokusere på kundene i denne kritiske perioden frem til fusjon» avslutter Berg. Breivik tiltrådte 1. januar 2015 som Viseadm. Dir. og Customer Relations Director i det fusjonerte selskapet.

Bakgrunn for fusjonering

Procano har siden våren 2014, sammen med M&A-rådgiverne i Stratema AS, søkt etter en strategisk samarbeidspartner med fotfeste i Oslo-området. Målet var å finne et selskap som matchet den kultur og de verdier Procano står for; å være tett på medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere.

«Det var en umiddelbar match med Instant Office» sier Jørgen Berg om sammenslåingen med Instant Office. «I Instant Office så vi svært mye positivt; fantastiske medarbeidere, utpreget profesjonell og kundesentrert forretningsdrift og et skaleringspotensiale som skilte seg klart ut».

«IT-bransjen har vært og er i betydelig utvikling. Vi skal sammen med Instant Office sette et tydelig fotavtrykk i det norske SMB-markedet fremover. Vår nisje er kravstore SMB-kunder som forventer høy kvalitet og single point of contact til en fornuftig pris» utdyper Berg. «Vi vil nok også fremover overta en og annen kunde fra de aller største leverandørene i det norske markedet, men vårt mål er å ikke selv bli en av disse gigantene» påpeker Berg.

«Vi er forankret i troen om at industrialiseringen av IT-bransjen vil innebære mye større grad av spesialisering; slik vi har sett i alle andre modne bransjer. For oss betyr det å ha fokus på bruken av tjenestene og våre sluttbrukere. Det innebærer systematisk utnyttelse av standardiserte leveranser og prosesser – enten det er kundens eget IT-system, private skytjenester eller skytjenester levert fra samarbeidspartnere som Microsoft. Vi er den profesjonelle leveranseintegratoren som samler og forvalter ressurser, kompetanse, og teknologi innenfor egen organisasjon. Sammen med utfyllende tjenesteleverandører vi har et nært samarbeid med, leverer vi en helhetlig, omfattende og integrert IT-løsning til våre kunder – der vi også tar ansvar for denne helheten» sier Berg, som selv har bakgrunn fra modne bransjer som bl.a. shipping. Berg var IT-direktør i det tidligere Røkke-kontrollerte skipsverftselskapet Aker Yards (STX Europe, nå Vard Group AS).