Cisco Meraki – beskyttet mot Meltdown og Spectre?

Mange har etterhvert hørt om sårbarhetene Spectre og Meltdown. Dette er betegnelser på sikkerhetshull som potensielt kan skaffe en uautorisert bruker tilgang til all informasjon på en PC, server eller mobil enhet. Se forøvrig her for mer informasjon: https://procano.com/blogg/hva-er-spectre-og-meltdown/

Hva gjør så verdens største nettverksprodusent Cisco?

Utstyr fra Cisco er i utgangspunktet meget godt beskyttet mot å bli rammet av disse sårbarhetene selv om prosessorene benyttet i utstyret i utgangspunktet er berørt. Dette fordi enhetene er låst på en slik måte at det er umulig for en bruker, eller administrator med fulle rettigheter, til å kjøre kode som kan utnytte disse svakhetene.

Kan en god brannmur beskytte mine brukere?

Ja – så absolutt. En brannmur fra Cisco Meraki kan beskytte dine brukere ved å lese all informasjon som går igjennom brannmuren. Skadelig kode vil automatisk bli oppdaget, og således aldri nå maskiner og enheter på innsiden. Er brukerne dine på farten, og utenfor kontoret, kan vi også sørge for at maskinen er beskyttet på samme måte. For mer om dette ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Har du lyst å lese mer om hva Cisco Meraki gjør i forbindelse med Spectre og Meltdown så kan du sjekke ut denne linken: https://meraki.cisco.com/blog/2018/01/spectre-and-meltdown-vulnerabilities/?shared=email&msg=fail