Procano i vekst – velger MakeIT Drift

Procano AS har kjøpt 100% av aksjene i MakeIT Drift AS. Sammen med M&A-rådgiverne i Beringer Finance AS har Procano jobbet i mer enn ett år med å finne et selskap og nye medarbeidere som kompletterer og utfyller Procano. Målet var å finne et selskap som hadde sammenfallende interesser av å slå seg sammen og felles verdier; å være tett på kunder, medarbeidere og samarbeidspartnere. MakeIT Drift har på sin side et ønske om å bli en del av et større miljø, med bredere kompetanse og større utvalg av tjenester.

IT-bransjen har vært og er i betydelig utvikling. Siste års fusjoner og oppkjøp har bidratt til at det er færre middels store aktører igjen i det norske markedet. Med denne sammenslåingen viser vi med all tydelighet vår posisjon i det norske SMB-markedet. Våre SMB-kunder kan også i fremtiden forvente høy kvalitet, bredere tjenestetilbud og økt spisskompetanse. Vi vil nok også fremover overta kunder fra de største leverandørene i det norske markedet, men vårt mål er ikke å selv bli en av disse gigantene.

Jørgen Berg, Adm. Dir i Procano

«Først og fremst er menneskene i Procano og MakeIT Drift en god match» sier Jørgen Berg, Adm. Dir i Procano AS, om sammenslåingen med MakeIT Drift. «I MakeIT Drift fant vi kompetanse, erfaring, kundefokus og et brennende engasjement for å bidra til en enklere IT-hverdag for selskapets kunder. I tillegg er selskapenes kundeporteføljer en god match; ikke minst for kundene selv».

Vi er forankret i troen om industrialisering av IT-bransjen og økt digitalisering i samfunnet. For oss betyr det å ha fokus på bruken av tjenestene og våre sluttbrukere. Vi er den profesjonelle leveranseintegratoren som leverer en helhetlig, omfattende og integrert IT-løsning til våre kunder. Vi tar ansvar for helheten.

Jørn Christiansen, Daglig Leder, MakeIT Drift AS

«I MakeIT Drift er vårt mål, fornøyde kunder ved å gi god service og veiledning gjennom drifts- og anskaffelsesprosesser», sier Jørn Christiansen, Daglig Leder i MakeIT Drift AS. Vi som jobber i MakeIT er mest opptatt av IT og hvordan det kan hjelpe våre kunder til å bli bedre og mer kostnadseffektive» forklarer Christiansen. «Sammen får vi større muskler, mer kompetanse, en bedre leveranse- og tjenesteplattform, økt geografisk nedslagsfelt og administrative styrker, til glede for kunder, medarbeidere og samarbeidspartnere» avslutter en entusiastisk Christiansen.

Fusjonerer 1. januar 2019

På spørsmål om planer for fusjon og integrering, svarer M&A-ansvarlig og Viseadm. Dir. i Procano, Christian O. Breivik: «Dette har vi gjort før og planen er klar. Som vanlig tar vi oss god tid, da våre kunder og ansatte er opptatt av stabilitet og forutsigbarhet» utdyper Breivik. «Derfor er det «business as usual» og fokus på å levere til våre kunder. 

Selve fusjonen vil etter planen skje med virkning fra 1. januar 2019» avslutter Breivik.

Sammen vil Procano og MakeIT ha 42 medarbeidere med avdelinger i Brevik, Gjøvik, Oslo, Stockholm og Linköping. Hovedkontor vil fortsatt være i Oslo der begge selskaper nå er samlokalisert hos Procano på Skøyen. Selskapets primære marked er Norge, med de øvrige nordiske land som sekundærmarkeder. Selskapene omsatte i 2017 for over 88 MNOK, med et resultat før skatt på 4,4 MNOK. Jørgen Berg vil fortsette som Adm. Dir. i Procano og nåværende Daglig Leder i MakeIT Drift, Jørn Christensen, vil fortsette i stillingen frem til tidspunkt for fusjon 1. januar neste år. Etter sammenslåingen vil Jørn Christensen være en del av ledergruppen i Procano, som Consultant Manager med ansvar for konsulentavdelingen.

Selskapsinformasjon

Procano AS leverer industrialiserte IT-tjenester til små og store virksomheter. Forankret i idéen om å standardisere tilbyr Procano kostnadseffektive løsninger som kan tilpasses den enkelte kundes behov. Ved å ta fullt ansvar for forvaltning, drift, vedlikehold og support gjør vi hverdagen bedre for våre kunder. Vi er tett på kunder, medarbeidere og samarbeidspartnere. Vi tar ansvar for helheten. Selskapet ble etablert i 2003 og har tidligere fusjonert med Instant Office AS og Simpleo AS. Procano har 31 medarbeidere og avdelinger i Brevik, Gjøvik, Stockholm og Oslo. Hovedkontor er i Oslo. Selskapets primærmarkeder er Norge og Sverige, med de øvrige nordiske land som sekundærmarkeder. Selskapet har om lag 380 kunder med til sammen over 4.000 ansatte. Våre kunder opererer innenfor ulike bransjer, der Procano møter tjenestebehov innenfor support, service, fleksibilitet og kompetanse. Procano er blant annet Microsoft Gold Certified Partner, Lenovo Premium Business Partner, HP Partner, Dell Partner og Broadnet Sertifisert Gullpartner. Selskapet omsatte for 69 MNOK i 2017 har vært gaselle-bedrift 7 ganger.

Kontaktinformasjon: Jørgen Berg | Managing Director & Founder | +47 976 89 833 | [email protected]
Christian O. Breivik | Viseadm. Dir. | +47 970 62 362 | [email protected]

MakeIT Drift AS ble etablert i 2009 men har røtter tilbake til 1999. Selskapet ble grunnlagt av Jørn Christiansen. De har erfarne IT-konsulenter og er spesialisert på å levere moderne, fleksible og effektive IT-løsninger til små og store kunder. Selskapet har spesialkompetanse innenfor infrastruktur og servere, og drifter på vegne av kunder flere ti-talls provisoriske installasjoner. MakeIT Drift AS har 11 kompetente medarbeidere, hovedkontor i Oslo og avdelingskontor i  Linköping. Selskapet omsatte for 19,7 MNOK i 2017.

Kontaktinformasjon: Jørn Christiansen | Daglig Leder | +47 913 83 966 | [email protected]