Teknospaltist i DN: Med hodet og jobben i skyen

Det er ikke bare Procano som snakker om å ha “hodet i skyen”. Are Traasdahl, Tapad-gründer, president i investeringsselskapet Spring Capital og tidligere kollega av undertegnede i Telenor, skriver i artikkel i Dagens Næringsliv (DN+) den 21. desember om å ha “hodet og jobben i skyen“. Han viser blant annet til investoren Warren Buffet, som etter sigende sørget for å ha minst mulig møter booket inn i kalenderen. Traasdahl hevder å ha funnet ut at møter, epost og fysisk forflytning er de desidert største tidstyvene. Som en løsning har de i et nytt oppstartsselskap innført forbud mot å sende interne eposter. Dette har radikalt endret måten de ansatte samarbeider på og de har erstattet eposter med andre samhandlingsverktøy. Alle møter foregår over video (med opptak slik at andre enn møtedeltakere kan ha innsyn i møtet) og digitalt whiteboard. De fysiske møtene blir da færre og forbeholdt “… dypdykk innen teknologi, produkt, salgsstrategi. Operative gjøremål håndteres i andre kanaler, så tiden kan brukes på diskusjoner med strategisk verdi for selskapet”.

Ta kontakt med oss i Procano om hvordan din organisasjon kan samhandle mer effektivt!